Welkom bij VVV Ermelo

Ermelo is een prachtig dorp gelegen aan de rand van de Veluwe, niet ver van het Veluwemeer. Daardoor zijn er tal van recreatiemogelijkheden in Ermelo. Op de vele fiets- en wandelpaden die Ermelo rijk is kan er naar hartelust gewandeld en gefietst worden. Door de prachtig dicht begroeide bossen, over de mooie heidevelden, langs het Veluwemeer en langs de weilanden in het agrarische gedeelte. Dit alles is mogelijk in Ermelo. En doordat Ermelo vlakbij het Veluwemeer ligt is het een ideale uitvalsbasis voor watersport recreatie.

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden ligt in de gemeente Ermelo op de noordwest flank van de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving. Staverden is de kleinste stad van Nederland. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een fraai aangelegd park. Het is een oud en ontwikkeld landgoed met veel landschappelijke afwisseling. De bossen en beukenlanen worden afgewisseld met akkers, heidevelden, weilanden en monumentale boerderijen. Bij het huis is een pauwenverblijf met witte pauwen en elders op het landgoed zijn oude grafheuvels te vinden.

Ermelosche Heide

De Ermelosche Heide omvat een gebied van ruim 380 hectare en is gelegen tussen de kleinste stad van Nederland, Staverden en het dorp Ermelo. Op de Ermelosche Heide liggen enkele tientallen grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Ze zijn op de hei te herkennen als lichte verhogingen in het landschap. De grafheuvels zijn helaas in de loop van honderden jaren nagenoeg allemaal leeggeroofd. In de buurt van de Flevoweg zijn nog resten te zien van een Romeins marskamp. Ter plekke staat een bord met een korte uitleg over het kamp. Tevens kunt u op de Ermelosche Heide een kudde schapen (het Veluws Heideschaap) tegenkomen. Iedere dag gaat de herder op pad met de schapen om lekker op de heide te grazen. Bij de schaapskooi is ook een bezoekerscentrum aanwezig met informatie over de schaapskooi, de kudde, de Ermelosche Heide en de archeologie van het gebied.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

VVV Ermelo

Stationsstraat 20

3851 NH Ermelo

0341-552200

info@vvvermelo.nl